Teamcoaching binnen organisaties

Wat als het binnen jouw team niet zo lekker loopt? Veel irritaties en onderlinge ruis maken fijn samenwerken lastig. Daarnaast kan het ook op individueel niveau voor veel spanningen zorgen wat kan doorwerken in iemands privéleven.

Ieder mens is en denkt anders. Soms kost samenwerking daardoor veel energie en is deze niet vanzelfsprekend. Wanneer ik aan de slag ga met teamcoaching maken we met elkaar de problemen binnen het team op een veilige en constructieve manier bespreekbaar.

Nieuw team?

Ook wanneer er een nieuw team moet worden gevormd of wanneer men vanuit een project met elkaar moet samenwerken kan dit lastig zijn. Om samenwerking te bevorderen en te versterken is het van belang om individuele talenten in kaart te brengen. Op deze manier kan men constructief en complementair met elkaar samenwerken en worden ieders unieke eigenschappen optimaal ingezet. Hierdoor kan ieder teamlid zijn eigen kennis en kunde inzetten en doen waar hij of zij blij van wordt. Dit levert een gezond, goed samenwerkend en blij team op!

Wat gaan we doen?

In teamcoaching komen de individuele teamleden aan bod, maar gaan we vooral in op de onderlinge samenwerking en interactie. In veel teams speelt zich interactie af ‘achter de schermen’ die het functioneren van het team beïnvloedt. Samen gaan we op zoek naar een goede balans.

Voor de teamcoaching zijn er verschillende methodieken waar ik gebruik van maak. Van tevoren is het van belang om te bepalen welke we gaan inzetten. In mijn training maak ik gebruik van oefeningen zowel binnen als buiten.

Uit je comfortzone

  • Van vermijden naar acceptatie
  • Van communicatie op inhoudsniveau naar betrekkingsniveau
  • Van invullen naar zonder waardeoordeel

Met als doel

  • Vergroten van daadkracht en energie van een team
  • Bevorderen van onderling vertrouwen, loyaliteit en sfeer
  • Van over elkaar praten naar met elkaar praten
  • Cognitief leren luisteren naar jezelf en de ander

Voor wie?

Alle teams binnen organisaties komen in aanmerking voor teamcoaching. Denk bijvoorbeeld aan managementteams, projectteams of startende teams.